Centrala Termica ECONCEPT E 51A

ECONCEPT E 51A este o centrala murala in condensatie, cu functionare pe gaz natural sau GPL, pentru incalzire.

Este proiectata pentru posibilitatea legarii la un boiler extern cu acumulare pentru prepararea apei calde menajere (acm) – optional.

Este dotata cu un panou de comanda digital cu meniu inteligent si intuitiv, arzator cu preamestec din placi ceramice cu microflacari inversate pentru emisii reduse de NOx si schimbator de caldura de inalta eficienta din aluminiu.

Putere : 51 kW

 

 

<p>Garantie acordata in conformitate cu certificatul de garantie</p><p>Eficienta energetica superioara conform DIR 92/44/CEE</p><p>Functie de protectie a echipamentului contra inghetului</p><p>Posibilitate de racordare directa la o instalatie solara</p><p>Producere acm in regim economic utilizand functia ECO/COMFORT</p><p>Kit de evacuare gaze arse inclus in pret</p><p>Punere in functiune gratuita</p>
CARACTERISTICI TEHNICE U.M. 51A
Puteri  
Putere termica max.focar kW 49,8
Putere termica min. focar kW 11,2
Putere termica max. incalzire (50/30°C) kW 53
Putere termica min. incalzire (50/30°) kW 12
Putere termica max. incalzire (80/60°) kW 48,8
Putere termica min. incalzire (80/60°) kW 11
Randamente  
Randament Pmax (80-60/50-30°C) % 98
Randament 30% % 109
Caracteristici Energetice  
Clasa eficienta energetica directiva 92/42 CEE ****
Clasa de emisii NOx 5
Alimentare Gaz  
Debit gaz max. G20 m3/h 5,27
Debit gaz min. G20 m3/h 1,19
Debit gaz max. G31 kg/h 3,9
Debit gaz min. G31 kg/h 0,88
Parametri Tehnici  
Presiune max. de functionare incalzire bar 6
Presiune min. de functionare incalzire bar 0,8
Temperatura max. incalzire oC 95
Continut apa incalzire litri 2,7
Capacitatea vasului de expansiune pentru circuitul de incalzire -
Presiune de preincarcare vas de expansiune incalzire -
Alimentare electrica  
Grad protectie IP X5D
Putere electrica absorbita W 190
Putere electrica absorbita apa calda -
Dimensiuni / Greutati  
Latime mm 630
Adancime mm 380
Inaltime mm 720
Greutate kg 57

DOTARI

 • schimbator de caldura din aluminiu
 • arzator cu preamestec
 • sistem de control cu microprocesor
 • conectare usoara la un boiler extern – centrala termica in condensatie ECONCEPT E 51A poate fi conectata simplu la un boiler extern pentru producere acm prin intermediul unui kit gestiune boiler, format din pompa agent primar pentru serpentina boilerului si sonda de boiler.
 • Eficienta Energetica ridicata - Clasificare de 4 stele conform normei europene de Eficienta Energetica CE 92/42, randament excelent de pana la 109% raportat la puterea calorifica inferioara (PCI) a combustibilului
 • conectare in cascada – Centralele termice in condensatie ECONCEPT E 51A se pot cascada, rezultand baterii de pana la 5 unitati FARA a fi necesar un regulator electronic suplimentar, ceea ce reduce investitia si simplifica instalatia.
 • functia anti-inghet – asigura protectia cazanului impotriva efectelor distructive ale inghetului in instalatia de incalzire prin pornirea automata a acestuia pe functia de incalzire, atunci cand temperatura agentului termic scade sub 5 grade.
 • pompa cu 3 viteze incorporata- permite adaptarea usoara la caracteristica hidraulica a instalatiei; majoritatea centralelor murale de pe piata de puteri apropiate nu contin pompa de circulatie incalzire.
 • functia anti-blocare pompa – in cazul in care pompa de circulatie nu a functionat 24 de ore (de exemplu vara), aceasta este pornita automat cateva secunde pentru a evita blocarea lagarelor
 • tehnologie high-tech – placa electronica care gestioneaza functionarea centralei permite functionarea optima prin modularea continua functie de necesarul termic al imobilului .
 • ventilator cu turarie variabila – gama de centrale termice in condensatie ECONCEPT TECH este echipată cu ventilator modulant cu turatie variabilă, monitorizat de un traductor de presiune si comandat de microprocesorul plăcii electronice, care asigura mentinerea valorilor ridicate ale randamentului pe intreaga plaja de functionare a arzatorului. Intrucât orice centrală termica functionează pe parcursul unui an preponderent la sarcini de 30-50% din puterea maximă, reglarea precisă a debitului de aer în functie de puterea necesară este esentiala.
 • OpenTherm – permite utilizarea unui termostat modulant (accesoriu) si gestionarea la distanta a tuturor parametrilor centralei.
 • sonda exterioara de temperatura – posibilitate de functionare cu s.e.(accesoriu) si optimizarea puterii de arderea functie de temperatura exterioara pe baza curbelor de lucru setate .
 • economie de combustibil- economie la prepararea apei calde menajere (conectare la un boiler extern-opotional) prin utilizarea functiei ECO in perioadele care consumul este redus. Prin optiunea CONFORT acm din boiler (optional) este mentinuta la temperatura dorita de utilizator si este disponibila rapid la deschiderea robinetului. De asemenea, functionarea modulanta a arzatorului pe o plaja mare de putere (12-53 kW); atat in incalzire, cat si in producere acm permite obtinerea de economii importante de gaz
 • emisii reduse de Nox – Clasa 5 conform EN 297/A5.