Centrala Termica DIVATOP HF

Divatop H este o centrala murala cu tiraj fortat cu functionare pe combustibil gaz natural sau GPL, pentru incalzire, cu schimbator de caldura primar din cupru si arzator atmosferic din inox AISI 304.

Centrala poate fi conectata la un boiler indirect extern cu acumulare pentru producere apa calda menajera (acm).

Beneficiind de un panou de comanda digital cu un meniu inteligent si intuitiv si afisaj de dimensiuni generoase, centrala termica Divatop H 24/32 permite alegerea rapida a modurilor de functionare, cat si o vizualizare usoara in orice moment a temperaturilor agentului termic si apei calde menajere.

Meniul asigura o gestionare rapida a tuturor parametrilor de lucru , avertizand prin sistemul de coduri de eroare despre posibilele erori in functionare, facilitand astfel asistenta tehnica.

Moderna si economica, centrala DIVATOP H este disponibila in variantele cu tiraj fortat (HF)si natural (HC), cu puteri nominale de 24 kW si 32 kW .

 

<p>Garantie acordata in conformitate cu certificatul de garantie</p><p>Eficienta energetica superioara conform DIR 92/44/CEE</p><p>Functie de protectie a echipamentului contra inghetului</p><p>Transmisie de date in timp real cu termostate avansate folosind protocol Opentherm</p><p>Confort si economie prin modularea functionarii utilizand sonda de exterior</p><p>Producere acm in regim economic utilizand functia ECO/COMFORT</p><p>Kit de evacuare gaze arse inclus in pret</p><p>Punere in functiune gratuita</p>

VERSIUNI DISPONIBILE

 • Divatop HF 24 - centrala murala numai incalzire 24 kW
 • Divatop HF 32 - centrala murala numai incalzire 32 kW
CARACTERISTICI TEHNICE U.M. HF24 HF32
Puteri    
Putere min incalzire kW 7,2 9,9
Putere max incalzire kW 24,0 32,0
Putere min acm kW 7,2 9,9
Putere max acm kW 24,0 32,0
Randamente    
Randament Pmax (80-60/50-30°C) %
Randament 30% %
Caracteristici energetice    
Clasa eficienta energetica directiva 92/42 CEE *** ***
Clasa de emisii NOx 3(<150mg/kWh) 3(<150mg/kWh)
Alimentare gaz    
Debit gaz max. G20 Nm3/h 2,73 3,64
Debit gaz min. G20 Nm3/h 0,88 1,22
Debit gaz max. G31 kg/h 2,0 2,69
Debit gaz min. G31 kg/h 0,65 0,90
Parametri tehnici    
Presiune max / min de lucru bar 3/0,8 3/0,8
Temperatura max. incalzire grdC 90 90
Continut apa incalzire litri 1 1,2
Capacitatea vasului de expansiune pentru circuitul de incalzire litri 8 10
Presiune max / min de functionare pe acm - -
Debit acm dt 25C - -
Debit acm dt30C - -
Alimentare electrica    
Grad protectie IP X5D X5D
Putere electrica absorbita W 110 135
Tensiune de alimentare V/Hz 230V/50Hz 230V/50Hz
Putere electrica absorbita apa calda - -
Dimensiuni / Greutati    
Inaltime mm 700 700
Latime mm 450 450
Adancime mm 330 330
Greutate kg 32 35

DOTARI

 • conectare usoara la un boiler extern – centrala DIVATOP H poate fi conectata simplu la un boiler extern pentru producere acm, datorita vanei deviatoare cu 3 cai incorporata: aceasta comuta de pe incalzire pe serpentina boilerului si invers. Nu mai este necesar kit suplimentar de conectare (vana deviatoare externa sau pompa de boiler).
 • afisaj digital – panoul de comanda digital este prevazut cu afisaj de mari dimensiuni.
 • eficienta ridicata - Clasificare de 3 stele (maxim pentru centrale fara condensatie) conform normei europene de Eficienta Energetica CE 92/42
 • functia anti-inghet – asigura protectia cazanului impotriva efectelor distructive ale inghetului in instalatia de incalzire, prin pornirea automata a acestuia pe functia de incalzire, atunci cand temperatura agentului termic scade sub 5 grade.
 • pompa cu 3 viteze - permite adaptarea usoara la caracteristica hidraulica a instalatiei
 • functia anti-blocare pompa – in cazul in care pompa de circulatie nu a functionat 24 de ore (de exemplu vara), aceasta este pornita automat cateva secunde pentru a evita blocarea lagarelor.
 • tehnologie high-tech – placa electronica care gestioneaza centrala permite functionarea optima prin modularea continua a arzatorului functie de necesarul termic al imobilului – sistem ECS (Evolved Combustion System).
 • Sistemul Air Control – Divatop H este echipată cu ventilator cu turatie variabilă, monitorizat de un traductor de presiune si comandat de microprocesorul plăcii electronice. Intrucât orice centrală functionează pe parcursul unui an preponderent la sarcini de 30-50% din puterea maximă, reglarea precisă a debitului de aer în functie de puterea necesară asigură un randament superior centralelor clasice cu ventilator on/off.
 • OpenTherm – protocol de comunicare avansat care permite utilizarea unui termostat modulant (accesoriu) si gestionarea la distanta a tuturor parametrilor centralei.
 • sonda exterioara de temperatura - posibilitate de functionare cu s.e.(accesoriu) si optimizarea puterii de arderea functie de temperatura exterioara pe baza curbelor de lucru setate .
 • economie de combustibil - functionarea modulanta a arzatorului pe o plaja mare de putere (7,24-24 kW, 9,9-32 kW); atat in incalzire, cat si in producere acm permite obtinerea de economii importante de gaz.
 • No Plastic- constructie robusta, fara elemente hidraulice din plastic asigura o durabilitate marita in timp.
 • siguranta maxima in exploatare – Divatop H are clasa de protectie electrica IPX5D, specifica centralelor de ultima generatie