NOUTATI

În urmă cu ceva timp îți spuneam într-un articol, care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când alegi un boiler pentru locuința ta. Dacă deja ești posesorul unui astfel de echipament care asigură producerea apei calde menajere sau ești pe cale să achiziționezi unul, în acest articol îți vom spune cum îl poți întreține în mod corect.

mai mult

Alegerea centralei termice pentru locuința ta este doar unul dintre pașii importanți pe care trebuie să îi faci. Acest lucru include calcule privind spațiul destinat încălzirii, numărul de membri care vor folosi apa caldă menajeră, eficiența echipamentului și bugetul disponibil. Un alt pas, la fel de important, este instalarea echipamentului și, în consecință, poziționarea corectă a acestuia. Siguranța și buna funcționare depind de locul unde este instalată centrala.

mai mult

Îți propunem un exercițiu de imaginație. Ce ai zice dacă factura la gaze ar veni ceva mai mică pe parcursul iernii? Ce ai face cu banii economisiți? Ai pleca într-o vacanță? Ți-ai cumpăra o canapea moale și confortabilă? Încălzirea locuinței este de multe ori mai costisitoare decât ar trebui. Motivul pentru care plătești mai mult este reprezentat de multe ori de pierderile de căldură. Acest lucru se întâmplă când locuințele nu sunt bine izolate și sunt necesare resurse suplimentare pentru a menține constantă temperatura la care ne simțim confortabil.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să simți în timpul iernii că anumiți pereți sunt mai reci, că în zona ferestrelor sau a ușilor aerul este la rândul său la o temperatură mai scăzută și chiar să ai acea senzație de curent în cameră. Acestea sunt semne clare că este necesară luarea unor măsuri pentru a stopa pierderea căldurii.

mai mult

Există o vorbă înțeleaptă din popor, aproape dată uitării în zilele noastre, care spune că vara să-ți faci sanie și iarna car. Nu întâmplător am ales-o pentru începutul acestui articol, pentru că esența pe care o transmite acest proverb surprinde foarte bine ideea de a fi prevăzător și de a găsi din timp soluțiile optime pentru confortul tău. Același lucru se aplică și atunci când dorești să faci schimbări la instalația termică. Astfel, pentru a te bucura în sezonul rece de #confortdinplin, vara este cel mai bun moment să te îngrijești de toate aspectele ce țin de acest proces.

În cele ce urmează, îți vom oferi principalele motive pentru care sezonul cald este momentul optim de a face îmbunătățiri sau chiar demara proiecte noi privind căldura din locuința ta.

mai mult

Confortul pe care îl ai acasă, oricare ar fi aceasta - o garsonieră mică și cochetă, un apartament clasic, o vilă în oraș sau o casă aproape de natură - creează acel context care îți oferă oportunitatea să îți refaci resursele pentru a-ți indeplini cu succes toate planurile.

Ți-ai putea imagina viața fără apă caldă curentă sau căldură? Probabil că nu. Aceștia sunt unii dintre principalii factori din ecuația confortului unei locuințe. Pentru a te putea bucura de cât mai multă flexibilitate în această privință și a-ți gestiona așa cum dorești aceste resurse, un sistem individual de încălzire este cea mai potrivită alegere. 

mai mult

Dacă vrei sa te asiguri ca nu rămâi fără apă caldă când ți-e lumea mai dragă, de exemplu când furnizorul de agent termic execută lucrări în zona în care locuiești sau vrei o soluție mai ieftină pentru a-ți asigura necesarul de a.c.m în gospodărie, atunci ai nevoie de un boiler.

mai mult

Primăvara este sezonul reînnoirii și acest lucru se observă nu doar în privința naturii care începe să prindă culoare, ci și în privința noastră, a oamenilor. Ne simțim mai energici și dornici să facem lucruri pentru noi și locuința noastră. Astfel, odată cu ieșirea din iarnă, ne aliniem și noi la ritmul naturii și începem să ne gândim la proiecte care să ne aducă noutate și #confortdinplin în propria viață. Un astfel de proiect pe care l-am putea demara este reorganizarea spațiului în camera de baie. Fie că este vorba despre remodelarea minimală sau renovarea completă a acesteia, cea mai eficientă intervenție, care nu implică un efort foarte mare și care are efect imediat asupra reorganizării încăperii, este schimbarea caloriferului clasic, care ocupă loc pe podea, cu unul montat pe perete, de tip portprosop.

mai mult

Spațiile rezidențiale mici, în special în zonele urbane aglomerate, pun în dificultate proprietarii atât în ceea ce privește mobilarea locuinței, cât și din punctul de vedere al poziționării echipamentelor termice, nu doar din cauza suprafețelor reduse, ci și din cauza compartimentărilor problematice. Uneori e însă nevoie să facem haz de necaz în căutarea celor mai bune soluții de adaptare la spațiile mici, iar partea bună a lucrurilor e că acum ai o mulțime de soluții termice eficiente la îndemână, așa că ai mai mult timp de haz și mai puțin necaz. 

mai mult

Există o glumă recurentă printre cei racordați la un sistem centralizat de încălzire și a.c.m.:

  • A venit apa caldă?
  • A venit, dar e rece...

E o glumă bazată foarte mult pe fapte reale, din păcate. Un sistem centralizat de încălzire este ceva de dorit în orice societate modernă, dar în contextul unei infrastructuri din ce în mai învechite, care nu primește modernizări suficient de des și care întâmpină defecțiuni când ți-e lumea mai dragă și iarna mai rece, e de fapt un obstacol în fața confortului personal. De aceea din ce în ce mai multe persoane aleg să facă trecerea către un sistem individual de încălzire, iar cei cu acces la gaz pot opta pentru una dintre cele mai eficiente soluții: centrala termică în condensație. 

mai mult

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că una dintre cele mai confortabile resurse existente pentru alimentarea echipamentelor de încălzire este gazul. Problema e că nu toate zonele din România au acces facil la alimentarea cu gaz, iar de aici apare și nevoia unor soluții eficiente de încălzire ce consumă și alte tipuri de combustibil. Acesta este unul din motivele pentru care, în anul 2017, ne-am dedicat o parte semnificativă din timpul nostru dezvoltând produse cu funcționare pe combustibil solid, cu randament cât mai ridicat și autonomie prelungită. Scopul nostru este acela de a îmbunătăți echipamentele în așa fel încât tu să te poți bucura de #confortdinplin, știind că nu trebuie să îți întrerupi constant programul pentru a alimenta cazanul.

mai mult