Daca esti in cautarea unei solutii termice pentru locuinta ta si nu ai acces la alimentarea cu gaz sau iti doresti un sistem de incalzire cu functionare pe combustibil solid, atunci poti lua in considerare folosirea unui cazan, cu functionare optimizata, care-ti va permite posibilitatea de a alege combustibilul pentru ardere (peleti, brichete, rumegus, etc.).

 

Specialistii Ferroli au folosit experienta acumulata de-a lungul timpului si ultimele tendinte tehnice, functionale si ecologice, pentru a proiecta cazane cu design revolutionar al drumurilor de fum, automatizare superioara a procesului de ardere in cazul echipamentelor cu gazeificare, imbunatatire a transferului termic la cazanele din fonta si crestere a autonomiei de functionare prin utilizarea arzatoarelor cu peleti. Pentru a-ti usura alegerea si a te ajuta in procesul de documentare, iti prezentam in acest articol 6 motive pentru care sa te decizi asupra unui cazan cu functionare pe combustibil solid.

 
 
  1. Zona in care locuiesti nu are acces la alimentarea cu gaz sau locuiesti intr-o regiune montana in care combustibilul lemnos este mult mai avantajos decat orice alta sursa de incalzire. In ambele cazuri, poti folosi cu incredere un cazan din fonta, cum este modelul SFL, cu functionare pe lemne, carbune sau peleti - daca optezi pentru  kit-ul de transformare peleti care asigura o ardere silentioasa si randament ridicat.

 
  1. Daca suprafata spatiului in care locuiesti este mare si ai nevoie de incalzire care sa acopere mai multe incaperi, atunci solutia termica pe care o cauti este un cazan cu o autonomie mare de functionare. Noi iti recomandam cazanele din otel care combina operarea simpla, fiabilitatea si eficienta cu diversificarea combustibilului folosit: peleti, brichete, tocatura lemnoasa (orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice) lemn si carbune.

 
  1. Combustibilul solid este mai ieftin, reprezinta o resursa regenerabila, te poate ajuta sa faci economii de energie si sa investesti mai mult in planurile familiei tale. Costurile pe termen lung sunt mai mici, esti independent de reteaua de gaze, iar instalatia de incalzire poate fi, in unele cazuri, mai avantajoasa la pret decat cea in cazul unei centrale termice pe gaz. Ai posibilitatea de a creste eficienta instalatiei prin adaugarea unui Puffer pentru producere a.c.m si prin introducerea unei automatizari in vederea gestionarii economice si eficiente a instalatiei.

 
  1. Cazanele din otel si fonta Ferroli sunt echipamente cu durata lunga de viata si usor de intretinut datorita modului in care au fost proiectate.

 
  1. Beneficiezi de libertate completa in alegerea combustibilului solid folosit - lemne, brichete, carbune sau peleti. Daca optezi pentru arderea cu peleti afla ca au un randament mult mai ridicat si poti alege arzatorul de peleti SUN P7 care este un echipament bine echilibrat, cu capacitate ridicata, design original, ardere silentioasa si complet automat. Iar in cazul unei defectiuni, arzatorul se opreste si se blocheaza, oferindu-ti siguranta sporita in exploatare. Pentru a evita functionarea necorespunzatoare sieventualele defectiuni ce pot aparea, este recomandata alimentarea cu peleti inainte de epuizarea totala a combustibilului.

 
  1. Te bucuri de eficienta ridicata si puteri mari. Cazanul Ferroli Biopellet Tech a fost proiectat cu atentie pentru a permite obtinerea unei eficiente termice ridicate si autonomie mare de functionare.Controlul arderii este optimizat folosind un algoritm de modulare, care scade automat dozarea de peleti pe masura ce cazanul se apropie de temperatura dorita. Toate acestea il facunul dintre cele mai eficiente cazane pentru incalzire centrala care foloseste arderea automatizata a peletilor.

 
 

Nu uita sa tii cont, in momentul in care alegi combustibilul si de faptul ca puterea calorica este redusa o data cu cresterea gradului de umiditate al lemnului, iar utilizarea combustibililor umezi poate duce la pierderi de randament.

 

Daca aceste motive te-au convins sa optezi pentru un astfel de echipament si iti doresti o recomandare personalizata, care se pliaza pe nevoile si preferintele tale, trimite-ne un mesaj privat pe pagina noastra de Facebook.