BioPellet Tech este un cazan de ultima generatie pentru încălzire centrală cu panou de comanda digital touch-screen care folosește arderea automata a peleților. Principiul de funcționare se bazează pe utilizarea camerei de ardere "sub presiune”, aceasta fiind complet etanșă astfel încât fluxul de aer este controlat de ventilatorul de evacuare, montat pe partea din spate a cazanului .

                                                                      bio_pellet 

BioPellet Tech este disponibil in variantele de 20, 30 si 50 kW.

Arzatorul modulant asigura o functionare eficienta si economica pe intreg domeniul de puteri (5-20 kW, 9-30 kW, 16-50 kW)

Faptul ca nu necesita cos de fum reprezinta un avantaj din punct de vedere al usurintei de instalare si al investitiei (un cos de fum costa cateva mii de lei).

ECRAN PRINCIPAL

                                  p_c

MENIU SETARI

                                          panou

Avantaje:

  • Randament ridicat de până la 94% - temperatura gazelor de ardere sub 160°C
  • Nu necesită cos de fum este suficientă o tubulatură obișnuită de evacuare a gazelor de ardere.

Tubulatura de evacuare gaze arse va fi etansa, va avea diametrul cel putin egal cu diametrul racordului de evacuare a gazelor din cazam, lungime maxima 3,5 m, inaltimea minima de la sol a sectiunii de iesire a tubulaturii de 2 m si panta ascendenta spre exterior. La exterior trebuie obligatoriu montat un element terminal cu palaria antivant, acest element trebuie sa aiba cel putin o jumatate de metru si sa fie montat pe verticala cu palarie antivant si stut de scurgere condens in partea inferioara

In cazul montarii cazanului fara cos de fum se recomanda echiparea instalatiei cu o sursa auxiliara de energie electrica (UPS, generator electric etc) pentru functionarea in deplina siguranta  (situatiile cand se intrerupe accidental alimentarea cu energie electrica a imobilului).

SECTIUNE CAZAN

                                                              sectiune

  •  Nivel scazut de NOx conform Normelor Europene EN 303-5 (teste efectuate la Institutul Kiwa din Treviso - Italia)
  •  Aprindere/ Pornire/ Oprire cazan complet automatizate, panoul cazanului comanda pompa de circulatie (externa, nu e inclusa in furnitura) si permite conectarea unui termostat de ambianta.
  •  Funcționare eficientă – arzator modulant și cameră de ardere etanșă cu debitul aerului de ardere controlat de un ventilator
  • Dimensiuni compacte – cazanul se poate transporta și monta ușor datorită dimensiunilor reduse (rezervor de peleți montat deasupra)
  • Construcție robustă – tablă de oțel de 5 mm sudată pentru suprafețele în contact cu flacăra și de 4 mm pentru celelalte zone
  • Protecție aprindere – camera de ardere și zona de depozitare sunt despărțite printr-o zonă de protecție
  • Ardere eficientă - curățare și întreținere simplificate față de cazanele clasice pe combustibil solid