La inceputul anului 2013 Ferroli Romania a introdus in gama de echipamente cazanul in condensatie QUADRISTAR cu montaj pe pardoseala, cu o constructie revolutionara.

Gama de cazane in condensatie QUADRISTAR este rezultatul experientei dobandite de Ferroli in domeniul cazanelor din otel si al tehnologiei condensatiei.

 

                        condensatie

  • Cazan vertical cu continut mare de apa: 265 litri pentru 125 kW, 380 litri pentru 220 kW, 530 litri pentru 320 kW, ceea ce permite functionarea cu ΔT mare pana la 60oC, deci utilizarea pompelor eficiente cu turatie variabila. De asemenea, este posibila functionarea cu debite mari datorita pierderilor hidraulice foarte reduse in circuitul cazanului.
  • Schimbator de caldura din inox AISI 316 Ti cu tevi torsionate elicoidal – patent Ferroli, concept revolutionar. Forma de trifoi intensifica transferul de caldura si asigura autocuratarea prin scurgerea condensului.

                                                                                condensatie

  • Arzator cu preamestec din fibre metalice care optimizeaza arderea microflacarilor
  • Control electronic al arderii, asigurand modularea pana la 20% din puterea maxima a cazanului: rezulta un numar mai mic de cicluri pornire/oprire, deci un consum mai mic de combustibil si o uzura mai redusa a componentelor
  • Automatizare performanta ca dotare standard ce permite cascadarea a 2-5 unitati (cu posibilitatea obtinerii unei baterii de pana la 1600 kW) fara regulator suplimentar

                                         condensaRE

  • Cazanul este prevazut cu doua racorduri de retur in functie de nivelul de temperatura, optimizandu-se astfel stratificarea termica

                                                                       condens

  • Nivel scazut de emisii NOx: clasa 5 (maxim) conform EN 656 si EN 297; NOx<40 mg/kWk, CO<10 mg/kWh (valorii medii ponderate)
  • Eficienta energetica 4 stele (maxim) conform 92/42 CEE

QUADRISTAR inseamna tehnologie digitala, eficienta energetica si materiale de calitate.