Esti in cautarea unei solutii de incalzire pentru acasa sau ai gasit deja produsul Ferroli potrivit nevoilor tale? Pentru noi cel mai important lucru este confortul tau de acasa. Tocmai din acest motiv, ne-am asigurat ca poti achizitiona echipamentele noastre din orice colt al tarii, prin intermediul distribuitorilor nostri autorizati. Prin urmare, acestia iti pot oferi informatii complete legate de modalitatea de functionare a produselor si pretul acestora. In plus, ei iti pot oferi si toate serviciile post–vanzare de care ai nevoie, referitoare la montare, punere in functiune si autorizare. Iar inainte  sa consulti lista pentru a gasi cel mai apropiat distribuitor, iata care este intregul proces de achizitie a oricarui produs Ferroli, in 3 pasi usor de urmat:

  1. Pre-achizitie

Orice dorinta de a cumpara un produs porneste, in primul rand, de la recunoasterea nevoilor pe care le ai. Daca vrei sa-ti sporesti confortul termic, indiferent de anotimp, atunci ia in considerare zona in care locuiesti (ce tip de combustibil este disponibil in aceasta zona), tipul de locuinta (apartament de bloc, casa, etc.) si suprafata ce va necesita incalzire. In ceea ce priveste producerea de apa calda menajera, unul din cei mai importanti factori de luat in considerare este numarul de consumatori simultani (ex: chiuveta de la bucatarie si dusul din camera de baie in functionare concomitenta) din casa.

Documentarea cu privire la rolul fiecarui produs pentru incalzire si apa calda menajera este esentiala in acest proces.

  • Boiler: Folosit pentru prepararea si stocarea apei calde menajere (functioneaza preponderant cu energie electrica).

  • Centrala termica: Echipament dedicat incalzirii spatiilor si producerii de apa calda menajera (cu functionare pe gaz sau energie electrica).

  • Termosemineu: Conceput pentru incalzirea spatiului de locuit prin radiatie si convectie (directa sau prin radiatoare cu agent termic) si crearea unei ambiante placute (cu functionare pe lemn sau peleti).

  • Incalzire in pardoseala: Sistem modern ce asigura confort termic pe termen lung, cu randament ridicat si costuri reduse (functioneaza impreuna cu termosemineu sau centrala termica in condensatie).

  • Cazan pe lemne:Destinat incalzirii locuintelor familiale, cu randament superior si potrivit zonelor in care nu exista posibilitatea alimentarii cu gaz

  • Calorifer (radiator):Echipament prin care circula apa calda si care prin radiatie, convectie sau conductie, transfera energia termica spatiului in care este montat.

Acum ca ai aflat ce face fiecare produs in parte, poti trece la evaluarea solutiilor. De exemplu, daca locuiesti la casa fara acces la alimentare cu gaz, atunci poti folosi un cazan pe lemne sau peleti; in cazul in care stai intr-un apartament de bloc, poti alege incalzirea cu ajutorul unei centrale in condensare. Pentru a-ti usura acest proces de evaluare, ti-am pregatit pe site-ul ferroli.ro si un motor de cautare rapida a produsului potrivit.

  1. Achizitie

Urmatorul pas pe care sa-l urmezi este sa contactezi un distribuitor din zona in care locuiesti. Lista completa o poti gasi aici. Odata ce ai achizitionat echipamentul si a fost livrat, asigura-te ca ai primit factura fiscala, manualul de utilizare al produsului si Certificatul de Calitate si Garantie, necesar pentru a beneficia de serviciile de garantie si a consulta instructiunile cu privire la acordarea acesteia.

Pastreaza in acelasi dosar, intr-un loc sigur si usor accesibil, factura de achizitie sau bonul fiscal, certificatul de calitate si garantie al produsului si autorizatiile valabile. La fiecare vizita facuta de centrul service trebuie sa prezinti actele pentru a putea beneficia de garantie!

Pentru montarea echipamentului (efectuarea legaturilor la apa, curent electric, cos de fum, etc.) este necesar sa apelezi la un instalator autorizat. Dupa realizarea instalatiei si pozitionarea produsului, trebuie sa contactezi un centru service autorizat Ferroli care va face punerea in functiune si elibera autorizatia ISCIR.

Procesul de punere in functiune a echipamentului presupune verificarea corectitudinii montajului, efectuarea reglajelor, pornirea produsului, verificarea functionarii la parametri normali, instruirea consumatorului cu privire la folosirea corecta a echipamentului si intretinerea necesara, asa cum este mentionat si in manualul de utilizare.

Iar pentru a putea beneficia de garantie, trebuie sa consulti intotdeauna certificatul de garantie si sa te asiguri ca urmezi toate demersurile mentionate. In plus, specialistii pe care ii soliciti la instalare, punere in functiune si revizie tehnica trebuie sa fie autorizati si iti inmaneze toate documentele necesare.

  1. Post-achizitie

Ultimul pas al procesului include urmarea instructiunilor de folosire din manualul produsului si a indicatiilor pe care le-ai primit la instalare. Astfel, echipamentul va functiona mereu corect. Totusi, in cazul anomaliilor, verifica mai intai manualul de service; daca eroarea nu este mentionata in cartea tehnica, atunci ia legatura cu un centru service Ferroli.

Nu uita ca poti evita situatiile in care echipamentul se defecteaza daca il intretii corespunzator. Programeaza o revizie tehnica in fiecare an si curata periodic produsul conform manualului de utilizare.

Stii care este cel mai important lucru acum? Bucura-te din plin de beneficii! Iar in cazul in care ai nevoie de mai multe informatii sau sfaturi, iti stam la dispozitie pe pagina de Facebook.