Căutarea cadoului perfect e o misiune dificilă cu fiecare aniversare, dar în perioada sărbătorilor devine aproape imposibilă atunci când trebuie să surprinzi fiecare membru al familiei cu ceva care o să-i rămână cu drag de-acum încolo. Hainele și accesoriile călduroase de iarnă, cum ar fi puloverele, hanoracele, mănușile, fularele și șosetele flaușate sunt întotdeauna o idee bună, dar dacă ți-am spune că există un cadou și mai călduros pe care îl poți face întregii familii? Da, există și le va oferi celor dragi un nivel de confort mai ridicat, nu doar cu ocazia acestor sărbători, ci mulți ani de-acum încolo!

Știm că majoritatea oamenilor nu se gândesc la optimizările pe care le-ar putea aduce locuinței în această perioadă. Până la urmă luna decembrie e despre familie, odihnă, mese bogate și colinde. Parcă nu are loc în acest peisaj o fugă până la cel mai apropiat distribuitor de echipamente termice, ca apoi să-ți vină în casă o echipă de tehnicieni pentru a instala și porni produsul. Dar dacă stai să te gândești că în ianuarie te întorci la serviciu și că acum ai suficient timp liber la dispoziție pentru a te implica în achiziția unui echipament de încălzire și, bonus, o mulțime de oferte în mai toate magazinele, atunci poate e cazul să faci loc în peisajul sărbătorilor pentru un astfel de proiect. Mai jos vei găsi recomandările noastre pentru acest sezon și toate motivele pentru care ar trebui să îți faci un upgrade la sistemul de încălzire!

 

1. Cea mai bună investiție în orice locuință

Achiziția unui echipament de încălzire este, de cele mai multe ori, o acțiune ce trebuie luată în considerare cu atenție de către toți membrii familiei. Așadar, dacă sunteți fani ai cadourilor-surpriză, anul acesta ar trebui să faceți o excepție și să implicați toate persoanele din gospodărie care iau decizii de această natură în mod normal. Ați putea chiar transforma achiziția într-o activitate de familie - cine găsește echipamentul cu cele mai interesante și potrivite caracteristici sau cine găsește cea mai bună ofertă! Dar înainte de asta, care sunt motivele pentru care ar trebui să iei în considerare o astfel de achiziție?

În primul rând, un echipament de încălzire modern, durabil și performant îți va oferi siguranța unui nivel de confort ridicat și control asupra acestuia. Dacă ești racordat, spre exemplu, la un sistem centralizat de încălzire, atunci cu siguranță ai avut parte de ore, zile și chiar săptămâni de radiatoare reci din cauza unor defecțiuni sau verificări. Desigur, există posibilitatea defecțiunilor și în cazul sistemelor individuale, dar partea bună a lucrurilor e că tu ai control asupra reparațiilor. Știi sigur când se vor întâmpla și cât de repede se vor rezolva, în comparație cu sistemul centralizat de încălzire, care deseori necesită intervenții de lungă durată, timp în care tu nu primești informația necesară pentru a-ți gestiona nivelul de confort. Mai mult, poți controla cu exactitate temperatura din locuința ta cu ajutorul unui termostat, astfel încât să ai nivelul dorit de confort la costuri cât mai mici.

În al doilea rând, chiar dacă investiția într-un echipament de încălzire poate părea destul de mare la început, iar perspectiva costurilor de instalare și verificărilor tehnice periodice un pic cam neplăcută, trebuie să știi că o astfel de investiție se amortizează rapid, de cele mai multe ori în câțiva ani, timp în care tu ai parte de toată căldura pe care ți-o poți dori

Dacă, spre exemplu, luăm în considerare centralele termice în condensație, cele mai apreciate și utilizate echipamente de încălzire, și estimăm costul total al instalării unui astfel de echipament într-un apartament cu o suprafață de 60 mp la 7.500 lei (cost care include achiziția centralei, a radiatoarelor pentru întreaga locuință și a accesoriilor necesare pentru a finaliza instalația, debranșarea de la rețeaua centralizată de încălzire și instalarea produsului), atunci te vei bucura să știi că o astfel de achiziție se va amortiza în 2-5 ani în funcție de prețul gigacaloriei în județul tău. Iar după amortizare, centrala te va ajuta să economisești la încălzire mulți ani încolo.   

Ți-am trezit interesul? Atunci descoperă centralele Ferroli BLUEHELIX TECH E și BLUEHELIX PRO / PRO S, una din cele mai apreciate game de centrale termice în condensație în Europa și nu numai, actualmente pe piață. Mai mult, dacă achiziționezi rapid acum unul din modelele care asigură atât agent termic, cât și producere a.c.m., beneficiezi de o garanție extinsă de la 3 la 5 ani!


Dacă ai trecut deja de ceva timp la un sistem de încălzire individual, dar îți dorești să îl optimizezi, atunci poți opta pentru ceva care să îți îmbunătățească eficiența instalației tale. Pentru asta noi îți recomandăm pompa electronic eficientă ENERGY SAVING 2, ideală pentru instalațiile de încălzire. În video-ul de mai jos vei afla exact în ce constă optimizarea dintre o pompă de circulație clasică și una electronică eficientă, dar și cât de repede se va amortiza investiția într-un astfel de produs:

 

În cazul unui echipament cu funcționare pe combustibil solid deja existent, poți opta pentru un arzător de peleți (dacă produsul îți permite instalarea unui astfel de arzător). Arderea peleților are o mulțime de avantaje, de la un nivel de emisii de CO2 mai redus la un grad de autonomie mai mare. Poți descoperi toate calitățile acestui tip de combustibil în articolul nostru despre motivele alegerii unui echipament pe peleți. Dacă te tentează o astfel de schimbare în acest sezon, noi îți recomandăm noul arzător pe peleți Ferroli SUN PN cu design compact, care îl face potrivit pentru o mulțime de modele de cazane pe combustibil solid existente deja pe piață. Cu ajutorul acestui echipament, vei obține o încălzire eficientă cu niveluri scăzute de emisii și o flacără foarte silențioasă.

 Arzator Peleti SUN PN

 

2. Produsul ideal pentru fiecare familie

Desigur, opțiunile nu se încheie aici, iar compania Ferroli are produse ideale pentru fiecare familie și gospodărie. Astfel, în funcție de resursele pe care le ai la dispoziție, suprafața locuinței și numărul de membrii ai familiei, poți opta, spre exemplu, pentru următoarele categorii de echipamente:

  • Centralele în condensație pe gaz - Am menționat deja cele mai căutate produse ale gamei Bluehelix mai sus, dar în această categorie de produse mai avem câteva opțiuni ideale în diverse situații. Spre exemplu, dacă ai o familie mai mare și vreți să vă bucurați de apă caldă menajeră din plin fără a face rabat la încălzire, atunci centrala termică BLUEHELIX K50 cu boiler din oțel inox de 50 litri incorporat se va potrivit perfect în locuința ta. Alternativ, dacă vrei un echipament pe gaz cu focus doar pe încălzire, care funcționează la eficiență maximă, atunci îți recomandăm centrala în condensație BLUEHELIX TECH 45H.

  • Echipamente pe combustibil solid - Anul acesta, compania Ferroli a lansat o serie de cazane cu funcționare pe combustibil solid, noi, gândite special pentru a satisface nevoile consumatorului modern. Le poți descoperi pe toate în articolul nostru anterior despre soluții ingenioase pentru încălzire. De asemenea, mai vrem să îți amintim cu această ocazie și de cazanul SFL cu arzător SUN PN. Cazanul Ferroli SFL din fontă este unul din modele preferate ale clienților și poate funcționa pe cărbune sau lemn. Împreună cu arzătorul SUN PN, descris în detaliu mai sus, și un rezervor de peleți, acest echipament beneficiază de autonomie ridicată și îți permite ție și familiei tale confort îndelungat cu cât mai puțin efort. 

    Tot la acest capitol nu putem uita de cazanul din oțel cu gazeificare Ferroli CGF, una dintre cele mai performante soluții tehnice de ardere eficientă a lemnului, destinată încălzirii. Datorită dimensiunii generoase, ușilor de alimentare și curățare mărite, panoului de comandă digital și datorită automatizării inteligente, cazanul CGF e un echipament pe combustibil solid optim pentru orice casă.


Cazan Gazeificare Lemn CGF

  • Instalații cu resurse alternative - Una din energiile viitorului este cu siguranță energia solară. E gratuită, nepoluantă și inepuizabilă, fiind o soluție eficientă pentru producerea apei calde menajere, asigurând costuri reduse în gospodărie, iar în lunile de vara pot asigura pana la 100% din aportul de a.c.m. necesar într-o casă. Dacă îți sună bine o instalație solară, atunci descoperă totul despre panourile solare din articolul nostru din vară și nu ezita să ne lași un comentariu dacă vrei mai multe detalii!   

N-ai găsit aici produsul ideal pentru tine? Nu-i nimic! Lasă-ne un comentariu cu ceea ce cauți pentru locuința și familia ta, iar noi vom reveni cu o recomandare. Ce trebuie să reții din acest articol e că cel mai bun moment pentru a investi într-un echipament de încălzire este prezentul. Confortul, mai ales de sărbători, este extrem de important pentru orice familie, iar dacă îți poți îmbunătăți instalația, nu ezita să îți faci un astfel de cadou. Nu vei găsi un dar mai călduros pe timp de iarnă!