Progresul tehnologic al echipamentelor de încălzire este din ce în ce mai evident. Astăzi locuințele noastre se bucură de #confortdinplin datorită produselor inovatoare care demonstrează zi de zi că #sepoartaincalzirea. Adevărul e că odată ce am achiziționat și instalat un sistem individual de încălzire, nu ne mai putem imagina iernile reci la interior și nici nu mai trebuie să o facem. Dar ce se întâmplă dacă acum câțiva ani am cumpărat un produs de încălzire, nu suntem pregătiți să investim în ceva nou și mult mai modern, dar vrem să ne bucurăm de același nivel de confort și costuri reduse pe care le asigură echipamentele de acum? Nicio grijă, soluții există! Chiar multe.

 

1. Termostatele și dispozitivele de control

Una din cele mai simple soluții, la îndemâna oricui, de a reduce costurile la încălzire și de a se bucura de gradul de confort dorit, este achiziția unui termostat de ambient. V-am povestit un pic despre ele în articolul nostru despre cum să eficientizăm costurile, dar astăzi ne-am gândit să vă povestim în detaliu cât de utile sunt cu adevărat și ce alte produse din aceeași gamă de control al încălzirii puteți alege.

Așa cum povesteam acum câteva săptămâni, termostatul de ambient ne ajută să controlăm temperatura din cameră, iar acesta transmite mai departe echipamentului de încălzire când să pornească și când să se oprească. Temperaturile indicate pentru locuință pe timpul zilei sunt de 19-22 de grade Celsius, în funcție de preferința fiecăruia, iar pe timpul nopții, în dormitor, de 18 grade Celsius.

Nu e nicio problemă dacă simți nevoia de mai multă caldură, dar atenție să nu exagerezi! Găsește-ți gradul de confort ideal mărind sau scăzând temperatura cu 0,5 grade și permite-i corpului tău să se obișnuiască cu fiecare modificare de temperatură. Astfel te asiguri că nu se face nici prea cald, nici prea rece și nici nu ai un consum exagerat pentru a compensa pentru diferența mare. Ține minte că fiecare grad în plus îți crește costurile la încălzire cu aproximativ 7% și de aceea e bine să faci aceste schimbări conștient. Dacă simți că într-o cameră e foarte cald, dar în altă încăpere a casei e foarte rece (și le folosești pe amândouă pe parcursul zilei), poți echilibra diferențele păstrând ușile deschise și permițându-i aerului să circule prin casă.

Noi îți recomandăm termostatul de cameră wireless FER 9RF pentru a gestiona echipamentul de încălzire. Pe lângă faptul că îl poți muta prin casă și poziționa în locul cel mai potrivit pentru a-ți asigura #confortdiplin, FER 9RF este și programabil. Asta înseamnă că îl poți seta astfel încât să mențină o temperatură mai joasă pe parcursul zilei, când ești la serviciu, și să înceapă încălzirea locuinței cu puțin timp înainte să ajungi acasă, iar în weekend să ai căldură constant.

Pentru controlul cazanelor pe combustibil solid recomandăm și controlerul electronic ECOKOM, care-ți spune exact temperatura agentului de încălzire, cât și temperatura apei calde menajere în boiler și te ajută să eviți supraîncălzirea și răcirea excesivă a cazanului. Poate fi conectat cu ușurință la un termostat de ambient pentru un consum redus de energie.

Dacă ai o instalație mai complexă și pe lângă centrală sau cazan ai și un boiler și poate panouri solare, atunci optează pentru dispozitivul universal de control SMARTFER, care-ți va gestiona întreaga instalație, asigurându-ți #confortdinplin și costuri mai mici la încălzire și producerea de apă caldă menajeră. Cu Smartfer beneficiezi de economii de energie, control adaptiv, protecție împotriva înghețului și gestionare ușoară online pe mobil sau pe tabletă. Astfel poți verifica starea și buna funcționare a instalației tale oriunde te-ai afla. Intră pe pagina produsului și descoperă ce beneficii poate aduce instalației tale.

 

 Pompa electronica ENERGY SAVING 2 Ferroli

 

2. Produse complementare instalațiilor de încălzire

În lumea HVAC, cea a echipamentelor de încălzire, răcire și producere a apei calde menajere, există și produse mai puțin discutate, mai puțin afișate, dar care au o contribuție importantă la mai buna funcționare a unor echipamente. Spre exemplu următoarele produse de la Ferroli:

  • Vasele de expansiune VEF - apa utilizată în sistemele de încălzire și instalațiile de a.c.m se dilată atunci când este încălzită, asemenea multor alte materiale. Vasele de expansiune ajută la echilibrarea presiunii apei în sistemul de încălzire, fiind parte importantă a acestuia. 

  • Pompa electronică ENERGY SAVING 2 - este una dintre cele mai compacte pompe din clasa ei, fiind ușor de racordat și de setat, avantaje ce o fac alegerea perfectă pentru instalațiile care au nevoie de un plus de eficiență.  

  • Arzătorul de peleți SUN PN - cel mai nou arzător pe peleți de la Ferroli, modelul SUN PN, are un design compact, potrivit pentru cazanele cu funcționare pe combustibil solid. Mai mult, cu ajutorul acestui arzător poți face trecerea de la arderea simplă pe lemn sau cărbune la arderea complexă pe peleți fără a înlocui cazanul tău actual (atâta timp cât acesta este compatibil cu arzătorul). Descoperă toate beneficiile încălzirii pe peleți aici.

dispozitiv de control al surselor de incalzire SMARTFER Ferroli

 

3. Dispozitive incorporate

Dacă, în schimb, plănuiești să îți înnoiești întregul sistem de încălzire, atunci ai noroc pentru că acum pe piață există o mulțime de echipamente inteligente care consumă puțin și eficient și care pot fi controlate cu ușurință, facilitând extrem de mult procesul de încălzire sau producerea apei calde menajere.

Iată doar câteva example:

  • V-am povestit în trecut despre noile cazane inovatoare BIOPELLET Ferroli care beneficiază de automatizarea Darwin. Asta înseamnă că le poți controla și observa cu ajutorul unei aplicații online oriunde te-ai afla. Ia-ți cât de multe vacanțe spontane vrei pentru că acasă va fi cald și bine când te vei întoarce.

  • În ceea ce privește producerea apei calde menajere, poți sta liniștit datorită boilerului electric digital TDG pe care îl poți controla cu ușurință cu telecomanda. Asta înseamnă că nu trebuie neapărat să plasezi boilerul într-un loc ușor de accesat pentru că nu va trebui să intervii asupra panoului de comandă foarte des.

Astfel, indiferent dacă vrei căldură din plin la apartament sau casă, ori apă caldă menajeră la temperatura cea mai confortabilă pentru tine și familia ta, acum le poți avea imediat cu un click sau două. Încă nu ai găsit echipamentul sau accesoriul ideal pentru tine și locuința ta? Nu-i nimic. Tot ce trebuie să faci este să vizitezi cel mai apropiat distribuitor Ferroli și să întrebi acolo ce îți recomandă pentru instalația și nevoile tale. Există un produs potrivit pentru fiecare casă, trebuie doar să îl găsești pe cel ideal pentru tine. Partea bună a lucrurilor e că ai o colecție impresionantă din care să alegi pentru că anul acesta, mai mult ca niciodată, #sepoartaincalzirea!