Acum două săptămâni vă povesteam despre cel mai nou spot TV Ferroli, o viziune îndrăzneață care prezintă încălzirea dintr-o nouă perspectivă. În caz că nu ai văzut spotul, nu îl rata. Îl găsești în articolul nostru anterior care prezintă colecția toamnă-iarnă Ferroli.

Acum că ți-am împrospătat memoria, e timpul să vorbim despre confort. Ai putea rămâne cu impresia că acest #confortdinplin pe care îl asigură produsele Ferroli este un lux, iar luxul este costisitor. Totuși, atunci când vine vorba de echipamente de încălzire performante, confortul este garantat, iar de cele mai multe ori chiar economisim la încălzire atunci când avem un produs cu randament ridicat. Așa că luxul dat de echipamentele eficiente cu design deosebit de la Ferroli este chiar ușor de atins - te bucuri de #confortdinplin și faci economie în același timp. Cel mai bine, însă, explicăm totul prin câteva exemple:

 

1. Instalații eficiente pe gaz

Ferroli are o soluție pentru orice familie și gospodărie, iar gama diversă de centrale termice în condensație a brand-ului este unul din răspunsurile perfecte pentru toate nevoile tale de încălzire și apă caldă menajeră.

Dacă în articolul anterior am vorbit despre Bluehelix Tech și Bluehelix Pro, două dintre cele mai bune centrale termice pe piață (așa cum au fost premiate și desemnate de varii instituții de control al calității și la târguri de specialitate), acum dorim să îți prezentăm un alt produs din gama Bluehelix, destinat în principal familiilor numeroase care vor să se bucure de încălzire și apă caldă menajeră din plin - centrala Bluehelix K50.

 

Bluehelix K50 se poarta incalzirea

 

Aceasta a fost concepută pentru eficiență maximă datorită schimbătorului de căldură din inox, rezistenței sale la condensul acid (brevet Ferroli) și, în mod deosebit, datorită boilerului cu acumulare rapidă de 50 de litri din inox, integrat complet în centrală, care permite familiilor cu mai multi membri să se bucure de apă caldă menajeră din plin chiar și când centrala încălzește de zor locuința.

Dacă în schimb nu ai nevoie de o cantitate atât de mare de apă caldă menajeră, atunci îți recomandăm centrala murală în condensație Divacondens E, care beneficiază de un sistem activ de recuperare atât pentru prepararea agentului termic, cât și pentru preparare a.c.m. Datorită acestuia, centrala are un randament foarte bun. Mai mult, ea are o funcție care asigură o viteză ridicată de preparare a apei calde menajere, oferind un confort ridicat pentru utilizator. Atunci când este selectat modul „Confort”, temperatura apei din centrală este menținută, permițând ca apa caldă să fie disponibilă imediat la deschiderea robinetului și evitând orice timp de așteptare. Această opțiune poate fi dezactivată comutând echipamentul la modul „Eco”.

Oricare ar fi centrala aleasă, recomandăm instalarea unui termostat de ambianță pentru un plus de confort și costuri mai mici la încălzire. E ușor să faci economie dacă știi cele mai confortabile temperaturi pentru fiecare cameră. Spre exemplu, pentru camera de zi sunt indicate valorile între 19-22 grade Celius, pe când noaptea, în dormitor, se recomandă 18 grade Celus. În baie, datorită umidității, se recomandă o temperatură mai ridicată pe timpul sezonului rece: între 22-24 grade Celius. Dacă pleci timp de mai multe zile, atunci poți seta lejer termostatul undeva între 10-14 grade Celius, reducând considerabil costurile în această perioadă.

Poți controla cu ușurință aceste temperaturi folosind un termostat de ambianță Ferroli. Noi îți recomandăm FER 8RF sau termostatul programabil pe mai multe zile FER 9RF, două dispozitive wireless ce pot fi conectate cu ușurință la echipamentul tău de încălzire, aducând un plus de confort. Dacă nu ești încă decis dacă ai nevoie de un termostat de cameră sau nu, ține cont de faptul că orice grad în minus îți aduce o reducere de 7% la costurile de încălzire în fiecare lună. Sună bine, nu-i așa?

 

2. Instalații eficiente cu funcționare pe combustibil solid

Pentru cei care locuiesc la casă, nu au acces la gaz sau preferă încălzirea pe combustibil solid, recomandăm noile cazane din oțel Biopellet cu ardere pe peleți. Acestea au un design deosebit, concepute pentru a fi cât mai compacte, ușor de folosite și de curățat. Cele trei modele disponibile vin într-o nuanță elegantă de grena, transformând chiar și camera tehnică într-un spațiu plăcut al locuinței. Poți opta pentru modelul Biopellet 24, complet echipat și automatizat, varianta Biopellet 39, căreia îi poți adăuga un buncăr suplimentar de 250 kg de peleți pentru autonomie mai mare, sau modelul Biopellet 24 Plus care beneficiază de un boiler din inox incorporat de 100 litri ca să te bucuri de apă caldă menajeră din plin.

 

Biopellet 24 se poarta incalzirea

 

Oricare ar fi modelul ales, ai posibilitatea să conectezi termostat de ambianță pentru un plus de confort și economie, iar cele două modele care nu au deja boiler incorporat le poți conecta la un boiler extern pentru a beneficia de cantitatea de a.c.m. dorită. Mai mult, această gamă Biopellet are avantajul automatizării prin Wi-Fi. Dacă optezi pentru „Automatizarea Darwin”, poți controla cazanele de la distanță oricând ești conectat la Internet. Poți opri sau porni echipamentele, poți regla treptele de putere și temperatura agentului termic, poți programa pornirea și oprirea automată pentru o săptămână și ești informat în timp real despre starea de funcționare a instalației. Toate funcțiile sunt disponibile atât pe smartphone, cât și pe tabletă pentru cele mai cunoscute sisteme de operare mobile: iOS și Android. Asta înseamnă că poți controla eficient când și cum încălzește echipamentul tău, reducând costurile totale la încălzire.

 

3. Un stil de viață echilibrat pentru costuri mai mici

Indiferent de echipamentul ales, stilul nostru de viață influențează foarte mult costul utilităților. Dacă ți se pare că e foarte cald în casă, atunci mai bine reduci temperatura cu 2-3 grade Celsius cu ajutorul unui termostat decât să aerisești locuința pentru mai mult de 15 minute în fiecare zi, în timp ce ai încălzirea pornită. Nu e nici o soluție să închizi complet încălzirea sau caloriferele deoarece va fi nevoie de un cosum mai mare de resurse ulterior pentru a încălzi casa.

La polul opus, dacă simți că nu se încălzește suficient oricât de mult ai ridica temperatura, verifică dacă locuința ta este izolată corespunzător sau dacă radiatoarele nu sunt cumva blocate de mobilier sau draperii, care nu permit transferul corect al aerului cald.

De asemenea, ține minte să chemi un specialist în fiecare an să îți verifice instalația de încălzire, chiar și atunci când ai impresia că merge strună. Poate o piesă trebuie curățată sau înlocuită înainte de a afecta mai mult echipamentul. Prevenția defecțiunilor este până la urmă cea mai bună formă de întreținere a echipamentelor de încălzire.

Nu în ultimul rând, contează foarte mult și îmbrăcămintea. Renunță la tricou și optează pentru haine cu mâneci lungi și pantaloni mai groși. Fă-ți un moft și ia-ți haine de casă noi și comfortabile din materiale plăcute la atingere. Îți vor oferi un plus de confort neașteptat și vor transforma orele petrecute acasă în cele mai relaxante momente anul acesta. Adaugă o pereche de papuci de casă noi și moi, pijamale și o pătură groasă, iar ecuația confortului, alături de încălzirea de la Ferroli, va fi completă. Așa #sepoartaincalzirea sezonul acesta!