La subiectul „încălzire”, clientul și nevoile sale vor ghida întotdeauna piața și este foarte important să poți răspunde în mod pozitiv acestei cereri. Dedicația pentru dezvoltare, durabilitate, diversitate și accesibilitate a echipamentelor de încălzire este evidentă în portofoliul companiei Ferroli, cu atât mai mult cu cât anul acesta au introdus pe piață o serie de echipamente noi și soluții ingenioase gândite special pentru utilizatorul modern care își dorește #confortdinplin fără compromisuri, produse ușor de gestionat și, pe cât posibil, un raport eficiență/consum cât mai bun.

Atenția celor de la Ferroli față de nevoile clientului se simte cu fiecare produs și serie de produse lansate anul acesta, îndeseobi prin îmbunătățirea constantă a portofoliului de echipamente, care s-a mărit cu un număr de modele cu funcționalități pe care de abia așteptăm să ți le prezentăm în detaliu. Descoperă-le în paragrafele ce urmează! 

 

1. Cazanul potrivit pentru nevoile tale

La începutul anului 2017, echipa Ferroli a derulat o cercetare cantitativă pe un eșantion de peste 1.400 de respondenți pentru a descoperi care sunt cele mai utilizate produse de încălzire în România. Rezultatele sondajului ne-au arătat că echipamentul de încălzire preferat al românilor este centrala termică în condensație, urmată îndeaproape de cazanul pe combustibil solid, cea mai eficientă soluție de încălzire pentru gospodăriile care nu au acces la alimentarea cu gaz.

Desigur, așa cum am povestit și în articolele trecute, ultimii doi ani au demonstrat pe deplin calitatea centralelor Ferroli, acestea câștigând numeroase premii și votul de încredere al consumatorilor romani și nu numai. Așadar, dacă la capitolul „Centrale termice”, compania Ferroli și-a demonstrat deja înâietatea, nu avea să se lase mai prejos când vine vorba de cazane cu funcționare pe combustibil solid. Astfel, anul acesta, Ferroli și-a mărit gama cu o serie de cazane cu funcționalități diverse, gândite special pentru nevoile consumatorului modern:

  1. Noua gamă BIOPELLET surprinde interesul companiei Ferroli de a dezvolta în continuare tehnologia cazanelor cu funcționare pe peleți. Anticipând nevoia clienților săi pentru echipamente din ce în ce mai ușor de utilizat, Ferroli a introdus pe piață aceste noi cazane care pot beneficia de un pachet special de opțiuni pe care utilizatorul le poate alege la achiziție. Astfel, clientul poate opta pentru „Automatizarea Darwin”, un sistem de comunicare inteligent care permite gestionarea cazanului de la distanță, cu ajutorul unui telefon sau tablete și a unei conexiuni la Internet. Acest sistem de comunicare îi permite utilizatorului să oprească sau să pornească cazanul de la distanță, să observe oricând și oriunde dacă produsul funcționează în parametri optimi și să fie notificat în timp real în cazul unei avarii. Pe lângă această opțiune, clientul poate alege în funcție de nevoile sale, unul din cele 3 modele disponibile în gamă: BIOPELLET 24, BIOPELLET 39 care oferă și posibilitatea montării unui buncăr suplimentar de peleți (250 kg) pentru o autonomie ridicată, și BIOPELLET 24 PLUS care are incorporat un boiler de 100 litri.

  2. Cazanul SFR PRO este versiunea îmbunătățită a modelului SFR, cu un design optimizat și funcționalitate mai bună. Acesta a fost introdus pe piață anul acesta cu scopul de a oferi clienților Ferroli un confort cât mai ridicat și o experiență plăcută în exploatare. Cazanul funcționează eficient cu diverse tipuri de combustibil, cum ar fi lemn, cărbune, brichete din lemn, tocătură lemnoasă, orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice, fiind alegerea ideală pentru clienții cu acces facil la mai multe tipuri de combustibil, care vor să se bucure de confort garantat mulți ani de-acum încolo. 

  3. Cazanul FSB PRO este varianta îmbunătățită a modelului FSB. Acest cazan are o construcție eficientă cu trei drumuri de fum și este proiectat pentru a funcționa pe combustibil solid - brichete, lemn, cărbune, tocătură lemnoasă, orice fel de resturi și deșeuri vegetale iar pentru modelele 25-35 kW există și varianta de funcționare cu peleți cu ajutorul arzătorului SUN PN.

SFR PRO Cazan Fonta Ferroli

 

2. Apa caldă e esențială

Pe lângă mărirea și îmbunătățirea gamei de echipamente de încălzire, Ferroli și-a îndreptat atenția și către satisfacerea nevoii de a.c.m. a gospodăriilor, astfel a îmbunătățit calitatea și modul de funcționare a gamei de boilere electrice prin optimizarea celor două boilere electrice digitale TDG și TND din gama sa.  

  1.  Boilerul electric digital TDG Plus are o eficiență termică ridicată datorită izolației cu spumă poliuretanică ecologică de înaltă densitate, obținută prin injectarea sub presiune ce  limitează pierderile de căldură prin carcasa exterioară. Sistemul digital de comandă permite selectarea puterii de încălzire a temperaturii apei calde menajere, cât și programarea orară a disponibilității a.c.m. în funcție de necesarul consumatorilor. Disponibil în trei variante: de 50, 80 și 100 de litri, gama TDG Plus acoperă inclusiv nevoile gospodăriilor cu familii numeroase.

    Gama Plus asigură un consum mult redus datorat funcției „inteligente” (funcția SMART), care ajută la scăderea pierderilor de căldură și reducerea consumului de energie.  Programul SMART constă într-o perioadă de învățare de o săptămână, în care boilerul începe să funcționeze la temperatura setată și ține evidența perioadelor de utilizare. În a doua săptămână, procesul de învățare continuă prin reținerea detaliată a cerințelor utilizatorului, îmbunătățind economia de energie la nivel de ore. Astfel, programul „inteligent" comandă automat producerea apei în funcție de tiparul de utilizare al fiecărui consumator.

  2. Boilerul electric digital TND Plus este și el nou în portofoliul Ferroli și suntem siguri că își va convinge utilizatorii foarte repede de calitățile sale. Pentru a acomoda nevoile oricăriei gospodării, produsul poate fi achiziționat în variante de 50, 80 și 100 de litri, fiind astfel potrivit chiar și pentru familiile mai mari care vor să se bucure de #confortdinplin. De asemenea, boilerul beneficiază de aceeași funcție inteligentă ca și modelul menționat anterior, care învață nevoile utilizatorului și care îi asigură produsului un nivel de eficiență crescut și consum redus de electricitate. Toate acestea se traduc practic în #confortdinplin la costuri cât mai mici.

 

3. Noutățile nu se termină aici

Cu toate că, așa cum am menționat mai sus, compania are o gamă de centrale termice murale care se regăsește în clasamentul de top al centralelor termice în condensație din Europa, Ferroli nu a vrut să încheie anul fără să aducă ceva nou și la acest capitol. Astfel, luna trecută, compania a mărit gama introducând pe piață nouă centrală BLUEHELIX PRO S.

 

Bluehelix PRO S centrala slim Ferroli

 

Asemenea celorlalte echipamente din gama BLUEHELIX, noua centrală termică în condensație are schimbător de căldură bitermic (brevet Ferroli), care îi asigură eficiență maximă în raportul cost-confort și o rezistență mare la condensul acid care contribuie direct la durata lungă de viață a produsului. Noutatea constă însă în dimensiunea produsului, mai mică, ideală pentru spațiile înguste, BLUEHELIX PRO S fiind o centrală „slim”. Asta înseamnă că poți poziționa produsul cu ușurință în spații mai strâmte. Așadar, indiferent dacă ai o bucătărie mică și vrei să mai salvezi spațiu sau dacă ai o bucătărie suficient de mare, dar ai prefera să utilizezi cât mai mult spațiu pentru depozitare, noua centrală termică Ferroli pare a fi alegerea ideală în acest sezon.  

Noile echipamente Ferroli introduse pe piață anul acesta demonstrează interesul companiei de a-și perfecționa gama și funcțiile utile ale produselor, nu doar prin introducerea unor modele noi, ci și prin îmbunătățirea echipamentelor actuale. Astfel, de abia așteptăm să vedem ce alte noutăți ne va oferi Ferroli în anul ce urmează!