Spațiile rezidențiale mici, în special în zonele urbane aglomerate, pun în dificultate proprietarii atât în ceea ce privește mobilarea locuinței, cât și din punctul de vedere al poziționării echipamentelor termice, nu doar din cauza suprafețelor reduse, ci și din cauza compartimentărilor problematice. Uneori e însă nevoie să facem haz de necaz în căutarea celor mai bune soluții de adaptare la spațiile mici, iar partea bună a lucrurilor e că acum ai o mulțime de soluții termice eficiente la îndemână, așa că ai mai mult timp de haz și mai puțin necaz.

Tendința construcțiilor rezidențiale moderne cu suprafețe mici se resimte de mulți ani în România, cât și în alte țări din Europa. Din acest motiv, am conceput o gamă diversă de echipamente ideale atât pentru locuințele mici și spațiile înguste, cât și pentru proprietarii care nu duc lipsă de spațiu, dar care vor avantajul unor suprafețe libere mai mari. Descoperă în următoarele paragrafe recomandările noastre pentru căldură și apă caldă menajeră din plin!  

 

1. Sistemul „slim” de încălzire pe gaz

Cu toții visăm la bucătăriile acelea americane pe care le tot vedem prin filme, spațioase, generoase și neapărat cu o insulă de gătit/luat masa în centrul camerei. E un vis frumos, pe care însă puțini reușim să îl transformăm în realitate în condițiile bucătăriilor mici din zonele urbane din România. Asta nu înseamnă însă că nu putem profita cât putem de mult de spațiul pe care-l avem la îndemână pentru a ne crea bucătăria visurilor noastre.

De aceea îți recomandăm centrala în condensație „slim” Ferroli BLUEHELIX PRO S ca soluția optimă de încălzire pentru orice bucătărie mică. Centrala aceasta reprezintă cel mai nou model din gama premiată de centrale termice, Bluehelix. Produsul beneficiază de același schimbător de căldură bitermic (brevet Ferroli) al modelelor Bluehelix Pro, element care asigură un raport cost-confort excelent și o durată de viață prelungită datorită rezistenței mari la condensul acid. Mai mult, noul model de centrală are dimensiuni reduse, fiind un echipament „slim” ideal pentru bucătăriile mici în care îți dorești să păstrezi cât mai mult spațiu liber sau cât mai mult spațiu pentru depozitare.

Bluehelix Pro S Ferroli centrala condensatie slim subtire

Desigur, alături de centrala termică potrivită, mai ai nevoie și de radiatoarele care să se încadreze perfect în locuința ta. Una dintre cele mai mari dileme legate de încălzire în apartamentele mici sau cele cu compartimentări incomode este reprezentată de poziționarea caloriferelor. Grinzile care opresc circulația aerului cald și mobilierul poziționat în fața radiatoarelor care produc aceleași rezultat sunt aproape imposibil de evitat în zilele noastre, în condițiile locuințelor mici. Cu grinzile nu ai ce să faci de obicei, iar de cele mai multe ori compartimentarea nu îți permite niciun alt spațiu unde să îți pui biroul sau canapeaua decât în fața radiatoarelor. De aceea Ferroli a conceput o serie de calorifere ideale pentru orice locuință care să se adapteze cu ușurință spațiului și nevoilor tale.

  • Radiatoarele GR F sunt, spre exemplu, foarte ușor de customizat. Tu alegi rândurile de panouri convective, ceea ce înseamnă că le poți poziționa aproape oriunde. Sunt produse din oțel de calitate superioară, acoperite cu două straturi de vopsea pentru protecție și durabilitate, și au o greutate mică. 
     
  • Caloriferele GR V din oțel fac parte din generația de radiatoare tip-panou, care se dezvoltă pe verticală. Nu ocupă loc pe podea, ceea ce înseamnă că îți oferă flexibilitate și posibilitatea de a le poziționa pe perete pentru a profita de spațiul de sub ele, sau, alternativ, poți opta pentru modelele mai înalte, dar mai înguste pentru a salva spațiu pentru mobilier pe restul peretului. Sunt elegante și eficiente, fiind ideale pentru locuințele moderne și nu numai.

  • Desigur, pentru baie avem niște recomandări speciale, baia fiind în general un spațiu cu un grad de umiditate crescut, nu doar o încăpere în care vrei să salvezi cât mai mult loc. Nicio grijă însă, noile calorifere tip-portprosop Ferroli VENUS și VENUS CHROMED îți vin într-ajutor în ambele privințe. Tot ce mai rămâne de făcut este să alegi dimensiunile și finisajul astfel încât să se potrivească perfect cu baia ta.

Venus portprosop calorifer radiator baie

 

2. Apă caldă în orice moment

În ceea ce privește capitolul „Apă caldă menajeră”, și în această privință poți să stai liniștit. Ai soluții berechet pentru toate nevoile tale de a.c.m. Boilerul electric Ferroli CUBO, spre exemplu! E compact, rezistent și eficient, fiind ideal ca dimensiuni chiar și pentru o baie mai mică cum sunt cele de serviciu. Ai trei variante disponibile: de 10 litri, de 15 litri sau de 30 litri, iar fiecare model are un strat izolator gros pentru a preveni pierderile de căldură. E mic, dar te asigurăm că e puternic!

Dacă ai însă nevoie de o cantitate mai mare de apă caldă menajeră, atunci îți recomandăm boilerul electric digital cu telecomandă TDG PLUS, introdus în portofoliul Ferroli la finalul anului trecut. Toate cele trei variante disponibile (de 50, de 80 sau de 100 de litri) beneficiază de o garanție extinsă de 6 ani datorită durabilității ridicate, și de o funcție inteligentă care îi permite echipamentului să „învețe” tiparul de utilizare al fiecărui client pentru a optimiza pierderile de căldură și consumul electric. Asemenea predecesorului său, boilerul TDG, noul model poate fi gestionat cu ajutorul unei telecomenzi.

Cubo boiler mic puternic

 

3. Conceptul de „Tiny House” prinde și în România

În ultimii ani un nou concept de locuință apărut inițial în SUA a început să atragă din ce în ce mai mulți fani în România. Deoarece devine din ce în ce mai costisitor să fii proprietar, generațiile tinere au venit cu soluția: construim case extrem de mici și ne bucurăm în schimb de mult spațiu verde și costuri reduse de întreținere. Conceptul de „Tiny House” (= casă micuță) face parte din tendința de „downsizing”, un trend care presupune reducerea consumului și a amprentei pe care o lăsăm asupra lumii. Este un fenomen interesant care le permite generațiile tinere să aibă casa lor, oriunde în lume, și o provocare pentru companiile producătoare de soluții termice de a dezvolta echipamente pe combustibil solid cât mai compacte și prietenoase cu mediul.

Un prim răspuns la această provocare este reprezentat de cazanul din oțel cu ardere pe peleți Ferroli BIOPELLET 24. Este un echipament compact, complet echipat și automatizat care arde combustibil eficient pe baza unui algoritm de modulare. Poate fi conectat la un termostat de ambianță pentru a oferi gradul de confort dorit și la un boiler extern pentru a produce apă caldă menajeră. Mai mult, beneficiază de un arzător de peleți cu autocurățare și poate fi prevăzut cu o funcție de control de la distanță via conexiunea la internet. De asemenea, dacă îți dorești reducerea impactului pe care îl ai asupra naturii, te vei bucura să știi că peleții sunt unele dintre cele mai ecologice resurse pentru încălzire. Află de ce din articolul nostru: 7 motive să alegi un cazan cu ardere pe peleți.

 Tiny House Casa Mica Gradina

Așadar, indiferent de dimensiunile locuinței tale, nevoile de încălzire sau a.c.m. sau regiunea în care te afli, ai o mulțime de soluții termice eficiente care să îți asigure #confortdinplin pe termen lung la costuri reduse. Dacă mai ai nevoie de recomandări, nu ezita să ne lași un mesaj cu întrebările tale, aici sau pe pagina de Facebook Ferroli!