Multe persoane, atunci când se mută într-o locuință nouă, trec printr-o perioadă de acomodare.E normal atât pentru casele sau apartamentele noi, cât și pentru cele care au avut locatari anteriori, indiferent dacă e o locuință cumpărată sau închiriată. Asta pentru că oricât de bine amenajat sau primitor ar fi spațiul, nu e un cămin până nu-ți lași amprenta asupra fiecărui colțișor. Atunci devine cu adevărat casa ta.

În timpul sezoanelor reci sentimentul de „casa mea” se simte probabil cel mai intens. Unii dintre noi aprindem lumânări parfumate și pregătim un ceai aromat ca să creem o atmosferă relaxantă acasă, iar alții își toarnă un vin fiert la focul șemineului. Oricare ar fi ritualul preferat pentru a crea #confortdinplin, căldura este cu siguranță o parte componentă esențială a acestei ecuații. Am ajuns să ne bazăm pe ea, în special datorită dezvoltării tehnologice a echipamentelor de încălzire care ne permite un control facil asupra multor produse, dar noi suntem de părere că, oricât de simplu ar fi să privim acest nivel de confort ca standard, de fapt îi resimțim puternic importanța în fiecare zi.

Simțim impactul imediat al căldurii în momentul în care intrăm acasă din frig, când ni se dezmorțesc mâinile, pomeții, nasul și ne punem puțin picioarele pe calorifer ca să le încălzim și pe ele mai rapid. Ne bucurăm pentru ușurința cu care încălzim casa datorită centralei termice sau pentru că am optat pentru acel cazan cu autonomie mai mare. Datorită alegerilor bune în materie de echipamente de încălzire, căldura ne e alături în orice moment, dar niciodată nu uităm ce rol important are în casa noastră. De aceea, de foarte mult timp, toate locuințele au decis că #sepoartaincalzirea. Noi doar îți prezentăm una din cele mai diverse și performante colecții de încălzire ale anului:

 

1. Radiatoare elegante pentru orice încăpere

E timpul să nu mai ascunzi caloriferele! Atât pentru că orice mobilier sau textil gros care acoperă un radiator influențează eficiența acestuia și duce la un transfer termic incorect, cât și pentru că acum ai atâtea opțiuni elegante de calorifere încât ar fi păcat să le ascunzi.  

Dacă locuința ta are mare nevoie de niște radiatoare noi pe care să te poți baza liniștit iernile următoare, îți recomandăm caloriferele GR F din oțel de calitate superioară. Atuul lor este acela că sunt ușor „customizabile”. Asta înseamnă că în funcție de nevoile tale, dimensiunile încăperilor și pereții disponibili, poți alege ce înălțime îți dorești la fiecare radiator cu unul, două sau trei rânduri de panouri convective. Asta înseamnă că le poți plasa cu ușurință în orice ambient. Mai mult, aceste calorifere au o greutate redusă și un volum scăzut de apă, fiind ideale pentru aplicațiile rezidențiale.

Dacă în schimb te-ai atașat de radiatoarele din fontă, ideale în mod special pentru sistemele centralizate de încălzire, atunci radiatoarele Tahiti sunt perfecte pentru tine și locuința ta. Față de modelele vechi cu care ne-am obișnuit în România, modelul Ferroli are un design deosebit, mai îngust și semnificativ mai eficient datorită formei studiate pentru a optimiza atât emisia termică prin radiație, cât și cea prin convecție. Inerția termică a fontei asigură o căldură stabilă, regulată și silențioasă, iar radiatoarele din fontă Tahiti furnizează o satisfacție termică garantată pe viață, beneficiind de o garanție de 25 de ani. Așadar, aceste calorifere, datorită designului modern, înglobează avantajele radiatoarelor tradiționale din fontă și cele estetice ale celor din aluminiu sau oțel, prezentând o linie modernă și rațională, care se integrează cu ușurință în orice interior.  

 

Tahiti Ferroli calorifere fonta

 

2. O bucătărie demnă de povești

Visezi la bucătăriile din filmele americane? Cele mari cu insulă în mijlocul camerei, unde poți prepara mâncarea sau servi micul dejun? Cu povestea asta nu te prea putem ajuta, dar avem alta în minte la schimb! Ce zici de o atmosferă magică, numai bună pentru depănat basme și amintiri împreună cu cei dragi? Da, poate avea loc chiar și în bucătăria ta dacă locuiești la casă, cu ajutorul șemineului Salerno pe combustibil solid, care asigură căldură în camera în care este instalat, atât prin radiație, cât și prin convecție, în timp ce creează o atmosferă de vis prin focul vizibil datorită geamului din sticlă termorezistentă. Corpul șemineului este din tablă de oțel, tratată cu vopsea termorezistentă neagră, mată, care îi conferă un aspect elegant.

Cauți ceva cu un aspect mai puțin rustic? Atunci alege șemineul Ferroli Mirano C, un produs premium care poate crea o ambianță plăcută în orice casă. Datorită ușilor cu geam din sticlă termorezistentă și decorației ceramice de pe laterale, produsul conferă căldură în siguranță și eleganță oricărei încăperi. Mai mult, construcția din fontă îi asigură echipamentului o durată mare de viață. Nici „fratele mai mic” al acestui șemineu nu e de ignorat. Descoperă tot ce vrei să știi despre acest model direct pe pagina dedicată Mirano.

 

Mirano Ferroli semineu sepoartaincalzirea

 

3. Confortul se extinde din living în toată casa

Povestea nu se termină aici însă. Vrei combinația perfectă dintre șemineu și echipament care poate încălzi întreaga casă? Perfect! Pentru asta există termoșemineele. Similar ca design cu șemineul menționat anterior, Mirano H oferă aceeași atmosferă de vis și încălzire prin radiație și convecție în camera în care este instalat, dar poate încălzi și întreaga locuință cu ajutorul radiatoarelor. Asemenea modelului menționat anterior, acest termoșemineu funcționează pe combustibil solid și dispune de un geam din sticlă termorezistentă prin care poate fi observat focul aprins în orice moment.

Dacă ești în căutarea unui echipament de acest gen cu un design mai modern, atunci cu siguranță îți va plăcea termoșemineul Brescia Pellet, un produs elegant în nuanțe de grena, gri și negru, care funcționează eficient pe peleți. Controlul arderii este optimizat datorită unui algoritm de modulare, ceea ce înseamnă că beneficiezi de #confortdinplin la costuri mai mici deoarece dozarea peleților scade automat pe măsură ce cazanul atinge temperatură dorită. Pentru o instalație completă, recomandăm conectarea acestuia la un sistem de radiatoare, un termostat de ambient și, pentru producerea de apă caldă menajeră, la un boiler extern. Așa te bucuri de căldură în fiecare cameră și în orice moment.

 

La sfârșitul zilei, căldura nu e doar un moft, e o necesitate. Dar dacă o putem cultiva în așa fel încât să ne ofere un nivel de confort din ce în ce mai ridicat, datorită simplității utilizării echipamentului de încălzire sau datorită aspectului plăcut și modern al acestuia, atunci cu siguranță merită atenția și interesul nostru. Cu ajutorul produselor potrivite, sursa de căldură devine o piesă importantă în ecuația care transformă o casă într-un cămin. Fiecare alege cum #sepoartaincalzirea in casa proprie, dar noroc că avem parte de o colecție de încălzire bogată din care să alegem!